Kultura

Otvorena izložba Ive Jelušića iz Odžaka “Novi život staroga hrasta” u organizaciji HKD “Napredak” Lukavac

Podijelite:

Danas je (18.9.) u župnoj dvorani, crkve Sv. Ante Padovanskoga u Lukavcu, upriličena izložba u organizaciji HKD Napredak Lukavac, gospodina Ive Jelušić iz Odžaka “Novi život staroga hrasta”. Dobrodošlicu posjetiteljima je poželio vlč. Miodrag Brkan, u priču o nalazištima starog, crnog hrasta nas je uveo povjesničar dr. Semir Hadžimusić. Ideju i sam nastanak replika posuda od abonosa nas je upoznao sam autor izložbe, g. Ivo Jelušić. Izložbu je otvorio gradonačelnik Lukavca, gospodin Edin Delić, čime je ujedno i zatvorena manifestacija u povodu Dana Grada Lukavac.

Na izložbi je postavljeno 45 replika zdjela s lokaliteta Pivnice kod Odžaka iz doba kostolačke kulture ( 3250.g prije Krista), urađene su od abonosa, fosiliziranog hrasta lužnjaka iskopanog iz rijeke Bosne, nedaleko od lokaliteta, a čija starost je istovjetna pronađenoj zemljanoj posudi.

Osim ove izložbe, posjetitelji su mogli pogledati slike koje su nastale na prijašnjim međunarodnim likovnim kolonijama, koju organizira HKD Napredak Lukavac.

Postavka izložbe je sedam dana i svi zainetersirani za pogledati su dobrodošli!

Press HKD “Napredak” Lukavac


Podijelite:
Share