Vijesti

FOTO/VIDEO: Apostolski nuncij u BiH i Crnoj Gori posjetio Lukavac

Podijelite:

Apostolski nuncij u BiH i Crnoj Gori Francis Assisi Chullikatt bio je u posjeti Čukavcu i župi Lukavac. Radi se o predstavniku Vatikana kojeg je papa Franjo na ovu funkciju u našoj zemlji imenovao  1. listopada 2022. Iza sebe ima ogromno diplomatsko iskustvo. Rodom je iz Indije, a službovao je i na Filipinima, SAD, Iraku, Tadžikistanu, Kazahstanu i Uzbekistanu.

Nakon svečanog prijema, apostolski nuncij, nadbiskup Francis Assisi Chullikatt održao je svetu misu u Crkvi svetog Ante Padovanskog, kojoj su prisustvovali svi sudionici svečanog prijema, te župljanke i župljani župe Lukavac i okolnih župa.

Na početku sve mise župnik župe Lukavac vlč. Miodrag Brkan na talijanskom jeziku zahvalio se nunciju na posjeti župi Lukavac.

Predvoditelj misnog slavlja nuncij Francis u svojoj propovjedi govorio je o evanđelju, Isusovoj svećeničkoj molitvi, koja je poruka povjerenja koju je Isus ostavio Crkvi, a i svakome od nas. Tu zadaću ispunjavamo dajući Isusa drugima, odnosno svima navještajući Isusove riječi i djela koja čitamo u evanđelju, a koja je radosna vijest za sve ljude, ne isključujući nikoga.

Na kraju svetog misnog slavlja nunciju su uručeni pokloni od župljanki i župljana župe Lukavac, a HKD “Napredak” Lukavac uručio je sliku autorice, akademske slikarice Arnele Mujkanović, nastale na međunarodnoj likovnoj koloniji Bistarac 2017., pod nazivom “Sveti Anto Padovanski i ribe”. Sliku je uručila predsjednica HKD “Napredak” Lukavac Božana Vilušić Tomić.


Podijelite:
Share