Deprecated: Optional parameter $opt_name declared before required parameter $field is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/classes/class-redux-options-defaults.php on line 89

Deprecated: Optional parameter $args declared before required parameter $wp_customize is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/customizer/class-redux-extension-customizer.php on line 574

Deprecated: Optional parameter $args declared before required parameter $wp_customize is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/customizer/class-redux-extension-customizer.php on line 597

Deprecated: Optional parameter $field declared before required parameter $parent is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/import_export/import_export/class-redux-import-export.php on line 32

Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $parent is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/import_export/import_export/class-redux-import-export.php on line 32
VIDEO: Čuvarice objavile novi spot i pjesmu ''Ruža za drugoga'' - Hrvatski tradicijski portal
Kultura

VIDEO: Čuvarice objavile novi spot i pjesmu ”Ruža za drugoga”

Podijelite:

Izašao je novi spot Etno skupine Čuvarice za pjesmu „Ruža za drugoga“. Ovo je ujedno i najava njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“ koji također izlazi ovih dana.

Autor stihova je Žarko Madžar, autor glazbe David Glibo, aranžman i produkciju potpisuje Josip Vukoja, a video produkciju MC production.

Sve je snimljeno na lokaciji Seoske kuće Vidikovac u Rami kod obitelji Bešker.

 Glavni glumci u spotu su Valerija Bago novinarka iz Posušja koja vuče korijene iz Rame, a trenutno živi i radi u Mostaru. Već nekoliko godina bavi se glumom i amaterski se okušala u više uloga te je bila članica dramskog studija mladih HNK Mostar.

Luka Mamuza iz Livna, fotograf, snimatelj i glumac. Fotografiranje vjenčanja mu je primarni posao, gluma i druge vrste umjetnosti dolaze u slobodno vrijeme.

Ivan Šagolj, radijski voditelj na radiju Mango također iz Livna, student glazbene pedagogije. U slobodno vrijeme bavi se glumom.   

Zdravko Grgić poznatiji kao Grga učitelj razredne nastave iz Livna. Osim glume u slobodno vrijeme je vatrogasac. Ovi dečki su inače na YouTube poznatiji kao Jure i Mate. Ostali glumci su članice i članovi etno skupine Čuvarice.  

Scenarij za spot napisala je Biljana Glibo.

Dugogodišnji rad ove skupine urodio je plodom, a na sceni su već 12 godina, a iza njih dva nosača zvuka, nekoliko spotova i bezbroj nastupa širom BiH, Hrvatske i Austrije. Skupinu čine mlade djevojke i žene iz Rame. Njeguju etno i duhovnu glazbu.

Prvi nosač zvuka pod nazivom  „Divojka“ izdale su 2018.  Dok su neke pjesme objavljene i ranije u spotovima od 2015.  Nekoliko njihovih pjesama je nagrađivano, a zlatnu plaketu su dobile na Melodijama Mostara 2019. za pjesmu Divojka.

Album „Tragom prošlosti“  je spreman i tiska se u Hrvatskoj diskografska kući Campus Records kod obitelji Škoro.

Prvu promociju novog albuma Čuvarice će imati u svome kraju u Rami u sklopu VII. Ramskih dana kulture 29. listopada 2023.

rama-prozor.info


Podijelite:
Share