Deprecated: Optional parameter $field declared before required parameter $parent is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/import_export/import_export/class-redux-import-export.php on line 32

Deprecated: Optional parameter $value declared before required parameter $parent is implicitly treated as a required parameter in /home/htportal/public_html/wp-content/plugins/unidark-extension/redux-framework/redux-core/inc/extensions/import_export/import_export/class-redux-import-export.php on line 32
Proslavljena Gospa Lurdska u Dvoru, Obodnica Gornja (11. veljače 2023.) - Hrvatski tradicijski portal
Vijesti

Proslavljena Gospa Lurdska u Dvoru, Obodnica Gornja (11. veljače 2023.)

Podijelite:

Dana 11. veljače slavi se Gospa Lurdska, zaštitnica kapele u Dvoru, Obodnica Gornja. U ovoj kapeli misa se slavi dva puta godišnje, na spomendan Gospe Lurdske 11. veljače te srijedom uoči Spasova kada Obodničani tradicionalno obavljaju pobožnost listarenja, tj. pješačeći preko 20 km obiđu cijelo selo blagoslivljajući svoje objekte, šume, njive i usjeve. Više o ovome običaju pročitajte ovdje!

Danas se okupio veći broj vjernica i vjernika kojima se svećenik zahvalio na dolasku, kao i samome Bogu na prijelijepom vremenu.

Stara kapela Gospe Lurdske, Izvor: Župa Breške

Svećenik Marko Antić je na početku svete mise između ostalog rekao da je Gospa Lurdska zaštitnica bolesnika i zdravstvenog osoblja i da će svetu misu preporučiti za naše bolesne, nemoćne, za sve oni koji trpe na svojem tijelu ili duši, za one koji su osamljeni, ostavljeni, za one u staračkim domovima i da im Bog dadne snage i utjehe. Također, za one koji se brinu o bolesnicima, za naše obitelji koji se brinu za svoje bolesnike, i za donatore koji su sudjelovali u izgradnji kapele Gospe Lurdske u Dvoru.
Također su molitve upućene za one koji pate u cijelom svijetu, a posebno za one koji su stradali u potresu u Turskoj i Siriji.

Na kraju svete mise svećenik je informirao puk da će ove godine biti blagoslov kapele, najvjerojatnije u kolovozu i da će zvati Kardinala kako bi ju posvetio.


Podijelite:
Share