Kultura

Promocija knjige “Trun u oku” u organizaciji HKD “Napredak” Doboj

Podijelite:

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Doboj organizira promociju knjige “Trun u oku”, koja će biti upriličena 24.svibnja u 19 sati u Hrvatskom domu ” Petar Ajvazović ” u Doboju.

Autor Mirko Jeleč rođen je u Makljenovcu 1956.godine. Novinarstvom se počeo baviti još u srednjoj školi. Nakon završenog studija srpskohrvatskog/hrvatskosrpskog jezika i jugoslovenske književnosti zaposlio se kao novinar na Radio Doboju, potom prelazi u redakciju Aktuelno-infirmativmog programa Radio Sarajeva. Od 1981. do 1992. bio je urednik – dopisnik Prvog programa ove radio stanice iz dobojske regije.

Dobio je više priznanja i nagrada za svoj novinarski rad. Od 1998. živi u Vancouveru u Kanadi. Bavi se publicistikom i piše dokumentarnu prozu i kratke novinsko-literalne forme i reportaže.
Autor je nekoliko knjiga. Knjiga “Trun u oku” žanrovski se može odrediti kao zbirka priča, sastoji se iz dva dijela. Prvi dio obuhvaćaju pripovijetke (uglavnom kraće forme), dok su u drugom dijelu putopisne crtice. Zbirka ukupno sadrži dvadeset i jednu pripovijetku i četrdeset i jedan kraći putopis.

Dobro došli.


Podijelite:
Share