Kultura

NAJAVA: Promocija novog albuma Etno skupine Čuvarice – ”Tragom prošlosti”

Podijelite:

U sklopu 7. Ramskih dana kulture Etno skupina “Čuvarice”, u nedjelju 29. listopada 2023., s početkom od 19:00 sati, predstavit će novi album “Tragom prošlosti”.

Svake godine Čuvarice svome gradu, svojim prijateljima i žiteljima naše Rame prirede koncert. Ove godine to je ujedno i jedna prekrasna priča jer se radi o predstavljanju njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“. Čuvarice su na sceni već 12 godina i iza njih su dva albuma i bezbroj koncerata i nastupa, kako u BiH tako i šire van naših granica. Postale su prave ambasadorice našega kraja i gdje god dođu oduševe publiku. Njihov dugogodišnji rad, požrtvovnost, disciplina, odricanje, žrtva, bezbroj proba urodilo je plodom. One su pravi primjer da se isplati raditi bez obzira koliko smo ponekad ne prihvaćeni i neshvaćeni.

Sve što rade popraćeno je molitvom i Božjom prisutnošću.

Album „Tragom prošlosti“ njihov je drugi album na kojemu su radili skoro dvije godine. Širok je krug njihovih suradnika. Autori tekstova na albumu Trgom prošlosti su: Žarko Madžar, Blažica Nogić, Lidija Zadrić i Josip Pavlović. Autor glazbe je David Glibo, obrade narodnih pjesama radili su Biljana Glibo i David Glibo.

Aranžmane potpisuju Josip Vukoja i David Glibo. Na albumu se nalazi deset pjesama, nekoliko obrada te autorske skladbe. Njihov uspjeh je još i veći jer su ovaj album uspjele izdati u Hrvatskoj u Izdavačkoj kući Campus Records kod obitelji Miroslava Škore.  

Instrumentala pratnja našim Čuvaricama su: za glasovirom Ivan Vlajčić, na gitari David Glibo, na udaraljkama Juraj Glibo i na tamburi Milenko Glibo. Ovi dečki poznati kao skupina Ramero otpjevali su i duet na novom albumu s Čuvaricama pjesmu Sadi lola.

Gost na albumu je i David Glibo koji s Čuvaricama izvodi pjesmu „Molitva Kraljice Katarine“ kao i zbor „Djeca Rame“ koji se pojavljuju u pjesmi „Ramo moja zavičaju mili“.

Trenutni sastav Čuvarica čine: Iva Beljo, Karla Tomić, Marina Malekin, Ivana Šarčević, Katarina Zadro, Ivana Jozić, Iva-Ines Pavlović, Gabrijela Petrović, Ivanka Pavlović, Marijana Šarčević, Martina Brekalo, Ružica Zadrić, Iva Glibo i voditeljica skupine Biljana Glibo.

Izvor: rama-prozor.info


Podijelite:
Share