Vijesti

Hrvatska biskupska konferencija upućuje pomoć od 100 tisuća eura za stradale u poplavi u BiH

Podijelite:

Kao znak blizine i solidarnosti sa stradalima u Bosni i Hercegovini, koju je 4. listopada pogodila elementarna nepogoda, Hrvatska biskupska konferencija odlučila je doznačiti, putem Hrvatskog Caritasa, financijsku pomoć od 100 tisuća eura Caritasu BiH. Izvijestio je to Hrvatski Caritas.

„Biskupi i Katolička Crkva u Republici Hrvatskoj iskazuju iskrenu blizinu, solidarnost i zajedništvo s ljudima u Bosni i Hercegovini te izražavaju sućut svima koji su izgubili svoje najmilije. Ujedno varaždinski biskup i Predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Bože Radoš, poziva sve ljude dobre volje, skupine, pojedince i tvrtke da se uključe u humanitarnu akciju Hrvatskog Caritasa, karitativno-pastoralne ustanove Hrvatske biskupske konferencije i na taj način pomognu stradalom stanovništvu Bosne i Hercegovine, kako bi potrebna pomoć što prije stigla do krajnjih korisnika koji su u potrebi“, poručili su iz Hrvatskog Caritasa.

Pomoć za stradale u poplavama

Novčane darove moguće je uplatiti na zaseban račun Hrvatskog Caritasa namijenjen prikupljanju pomoći za stradale u poplavi u BiH.

Podaci o uplati:

IBAN: HR5623400091511298894; Svrha uplate: Poplave BiH

BIC/SWIFT:PBZGHR2X

Pozivom na humanitarni broj: 0609010 (0,83 eura po pozivu)

Izvor: narod hr


Podijelite:
Share

Comments are closed.